fbpx

Acteren

 

Spelen is altijd een groot onderdeel geweest van Valentine haar leven. Ze is altijd een echt theaterdier geweest. Dit begon al op jonge leeftijd toen ze op 12-jarige leeftijd naar het Jeugdtheater Hofplein theater ging. Dit heeft veel voor haar betekent in haar leven. En deze koers heeft ze altijd vastgehouden, spelenderwijs door het leven gaan en dan vol ambitie voor een carrière als actrice gaan. Dit ging met horten en stoten, omdat ze destijds Communicatiewetenschappen en Psychologie studeerde en eigenlijk haar hart wilde volgen om naar de Toneelschool te gaan. Dat keerpunt kwam toen ze 23 jaar was en het roer omgooide. Ze had twee diploma’s van twee wetenschappelijke studies op zak en toen durfde ze te springen is ze een toneelopleiding gaan doen. Van hieruit heeft ze in diverse theaterproducties gespeeld van het A’damse Bostheater, tot en met Dogtroep. Van kleine rollen als gnoom tot aan prostituee om vervolgens zich meer als performer en theatermaker te ontwikkelen en haar eigen theaterproducties opzette.
Haar inspiratie haalde ze vooral altijd uit het maken van theatervoorstellingen op bijzondere locaties, zoals een buitenzwembad, oude hofjes of een nachtclub. Ze heeft diverse locatietheatervoorstellingen gemaakt o.a. op het Wilhelmina Huiskamerfestival, op het Amsterdam Fringe Festival & op de Parade. Niks is Valentine te gek geweest in het theatermaken en ze heeft daarin verschillende facetten van dit vakgebied onderzocht!
Van intiem theater waarbij Valentine uit een piepklein deurtje van de 17e eeuwse keuken van het Bijbels museum tevoorschijn kroop tot en met grotesk absurdistisch theater waarbij zij als circusartieste van een duikplank sprong.
Multidisciplinair werken heeft ook altijd haar aandacht getrokken.

Who the f*ck is Alice wat in 2014 op de Parade Amsterdam in première ging is hiervan een mooi voorbeeld geweest. Een modern Alice sprookje van een burn-out vrouw die de ballen hoog probeert te houden. In deze voorstelling heeft ze de grensgebieden tussen theater, videokunst en live muziek onderzocht. Op dat spoor is ze destijds doorgegaan en heeft ze een one woman show gemaakt, ‘Get Connected’ wat in 2015 in de club de Sugar Factory in première is gegaan waarbij ze theater en uitgaan combineerde. In deze voorstelling nam Valentine je mee in haar eigen absurde onbekende wereld, een wereld waarin het onmogelijke mogelijk is. De voorstelling eindigde in een groot feest!

 

Naast op de planken staan, is Valentine ook diverse malen op het witte doek verschenen. Een greep uit een aantal korte films waarin ze heeft gespeeld (Femke’s film (o.a. met Jaap Spijkers en Lies Vischedijk), Frankenstein’s Army & The Windmill Masacre. Bij de laatste film verscheen ze op de voorpagina van de LA Times. Verder heeft ze gastrollen vertolkt in een aantal tv series zoals ‘Verborgen Gebreken’ op Net 5 en het vroegere ‘Onderweg Naar Morgen’ bij BNN. Daarnaast zie je haar ook regelmatig voorbijkomen in diverse tv commercials voor Centraal Beheer, BOB, Almhof en UPC.

Theater

Film & TV