fbpx
 

Over Mij

Valentine Berning

Mijn naam is Valentine en ik werk als bevlogen Spreekcoach/ Spreker & Dagvoorzitter. Ik leer vrouwen in mijn werk als Spreekcoach hoe zij hun levensverhaal kunnen verwerken in een talk die het publiek bij de kladde pakt:-) Dit doe ik door mijn eigen methodiek die geïnspireerd is op verschillende Storytelling principes. Ik leer vrouwen naast het delen van hun expertise hoe ze hun levensverhaal een podium kunnen geven om daarmee anderen te inspireren en zelf te expanden. Ik voel dat het mijn taak is om vrouwelijke experts en vrouwelijke ondernemers te begeleiden in het delen van hun levensverhaal om daarmee impact op anderen te maken.Ik leef mijn Purpose volledig en ik geniet er intens van om vrouwen te begeleiden in dit proces. Ik doe dit met 1 op 1 trajecten, maar ook met intensieve en exclusieve 1 op1 begeleiding als Personal Spreekcoach Mentor. Wil je hier meer over weten check dan mijn aanbod.

 

Ik sta inmiddels 15 jaar lang op het podium als Spreker, Actrice, Dagvoorzitter en Voice-over. Ik hou van het podium, want het is een plek waar jij jouw zichtbaarheid en jouw ware verhalen kan laten horen om daarmee diepe impact op anderen te maken. Wat mij uniek maakt als Spreekcoach is dat ik een ervaringsdeskundige ben en jou als Spreker leer hoe je echt uit jouw comfortzone springt door Storytelling toe te voegen in jouw verhaal. Ik ken dit door en door mede door mijn werk als Actrice en Creatief Producent. Mijn interesse voor het podium pakken is gecombineerd met hoe kan ik anderen helpen in hun persoonlijke-en professionele ontwikkeling. De laatste 5 jaar heb ik meer dan 5000 professionals getraind en gecoacht in het overbrengen van hun authentieke verhaal. 

 

Ik ben een positieve empoweraar, ik sta voor sprankelende spiritualiteit en schuw ik de diepte niet om van daaruit jouw goud en learnings naar jouw droomklanten te brengen. Naast een ontzettende passie voor Storytelling en dat dit een rode draad in mijn leven is geweest, ben ik groots dromer en omschrijven anderen mij vaak als een enthousiast en bevlogen persoon.  Ik werk op het snijvlak van het storytelling, creativiteit, spiritualiteit en empowerment. Kernwoorden in de manier waarop ik werk zijn: BELEVING & PLEZIER, VERBINDEN & AUTHENTICITEIT en SPIRITUALITEIT & CREATIVITEIT. Of het nu gaat om een online programma of mijn één op één traject Design your Story. Ik train en coach vrouwen hierin. Nogmaals ik geloof dat jij als vrouw veel meer jouw stem mag laten horen en jouw unieke verhaal met de wereld mag delen. Daar zit jouw goud, jouw unieke gave en Purpose. Wie ben jij? Wat is jouw eigenheid? Waar sta je voor? Om jezelf te profileren als vrouwelijke ondernemer is het belangrijk dat jij jouw unieke stemgeluid laat horen. Daarmee laat je jouw unieke talent aan de wereld zien. Ik heb in al die jaren dat ik professionals heb getraind gezien dat er zoveel mooie deskundige vrouwelijke experts zijn met zoveel kennis en know how, maar die vaak in de valkuil vallen van dat ze hun verhaal niet helder hebben en niet over de bühne krijgen. Daardoor zijn ze niet zichtbaar genoeg voor hun team in het bedrijf of als ondernemer voor hun droomklanten. En dat is zo zonde. Want je doel is dat je verhaal overkomt. Met jou op een speelse manier ontwarren wat jouw authentieke verhaal is, vind ik intens leuk om te doen!

About me
RB_5DMK3_20180722_0948

Ik weet als geen ander hoe het is om je verhaal over de bühne te brengen. Met mijn roots in het theater, als theaterdier waarbij ik diverse theaterproducties heb geproduceerd. Maar daarnaast heb ik ook affiniteit met de film/ tv en de online wereld. Naast mijn werk als actrice/ performer heb ik een eigen film geproduceerd wat op het Imagine Film Festival in het Eye is gelanceerd in 2017. Verder heb ik een videoplatform in 2016 opgezet waar ik als producent en interviewer diverse artiesten/ sprekers een podium heb gegeven. Mocht je het leuk vinden om daar een kijkje te nemen, check dan www.dimensiontv.nl                                                                                                                                 

Dus ik weet zooooo goed wanneer een verhaal sterk is. Ik ken de wetten van een goed verhaal EN daarnaast weet ik als geen ander hoe dit over te brengen naar je publiek. Ik heb affiniteit met diverse doelgroepen, van jong tot oud, van medewerkers op de vloer tot CEO’s die ik heb mogen trainen en coachen. 

 

In 2015 was er een keerpunt in mijn leven. Na 10 jaar lang op de bühne te hebben gestaan, voelde ik sterk dat ik nog meer verschil wilde maken. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het ontzettend leuk om verhalen te vertellen, dingen te maken, maar ik voelde ook, ik wilde niet alleen maar de entertainer zijn. Het was voor mij verwarrend destijds, want ik was toch voor mijn droom gegaan om actrice te worden? DIT moet het toch zijn? Ik ging verder op ontdekkingstocht en verder zoeken. Nadat ik diverse persoonlijke ontwikkelingstrajecten had gevolgd, mezelf binnenste buiten had gekeerd, besloot ik meer verschil te gaan maken voor anderen door met name als Spreekcoach, Pitch-en Storyteltrainer  te gaan werken. Het is een zoektocht geweest, maar ik kan je vertellen één van de beste keuzes uit mijn leven. Jou helpen met het ontdekken van jouw authentieke verhalen, jouw leren hoe jij jouw unieke levensverhalen ontwerpt in een talk in combinatie met jouw expertise vind ik prachtig werk. Als jij gaat spreken ga jij jouw impact vergroten. Op die manier komen de droomklanten moeiteloos naar jou toe. Omdat jij in jouw eigenheid gaat staan. Gaat staan voor wie jij bent. Jezelf authentiek durft te delen, met jouw transformaties en jouw lesson learned. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, prachtige vrouw dat je bent!

 

Op een intens vervuld leven!

 

Enthousiaste groet,

 

Valentine