fbpx
 

Over Mij

Valentine Berning

Storytelling & Performance…dat is mijn mantra.

 

Storytelling & Performance wordt jouw mantra als jij in de microfoon klimt op het podium en jouw Keynote geeft.

 

Ik leer jou het goud in jouw verhalen te ontdekken. De parels uit jouw verhalen te ontrafelen om vervolgens het podium te ownen zodat jij een een onvergetelijke indruk bij jouw publiek achterlaat.

 

Storytelling & performance.

 

Mijn naam is Valentine en ik werk als bevlogen Public Speaking Coach &  Spreker.  Ik leer mijn spreekcoach klanten hoe zij hun spreek skills zo kunnen inzetten zodat zij hun publiek recht in het hart raken. Spreken is een prachtig vak waarbij je de kans krijgt om jezelf te profileren om jouw specifieke expertise op een authentieke manier over het voetlicht te brengen. Ik doe dit specifiek in het ontwerpen van een Keynote, maar ook breder voor presentatie trainingen online en offline. Maar als je bijvoorbeeld hulp zoekt bij het goed overbrengen van jouw verhaal in een videoreeks kan ik je daar ook bij helpen. Doordat ik regelmatig voor de camera heb gestaan en daarnaast als Filmmaker werk, weet ik wat ervoor nodig is om jezelf goed te profileren voor de camera. Het aanbod wat je nu op mijn website ziet, is specifiek gericht op het ontwerpen en performen van een talk. Ik bied dit in drie trajecten aan: Design your Story, Spreker naar Storyteller en Personal Speaking Mentorship.       

Ik begeleid mijn spreekcoach klanten in exclusieve één op één trajecten, omdat ik de persoonlijke aandacht in het ontwerpen van een talk noodzakelijk vind. Ik doe dit enkel met 1 op 1 trajecten, waar ik mijn unieke expertise graag met je deel, maar ook met intensieve, langere en exclusievere 1 op 1 begeleiding als Personal Speaking Mentor in mijn programma ‘Personal Speaking Mentorship’. Wil je daar meer over weten check dan mijn aanbod hier.

Mocht je nu een bredere spreekvraag hebben, los van een Keynote, neem dan gerust contact met me op.

 

Ik sta inmiddels meer dan 15 jaar lang op het podium vanuit verschillende rollen, namelijk als Spreker, Actrice/Theatermaker, Dagvoorzitter, Pitch-en Storytel trainer & Public Speaking Coach. Ik weet als geen ander hoe het is om je verhaal over de bühne te brengen. Met mijn roots in het theater en film. Als theaterdier beklom ik het podium en tourde met diverse reizende theaterproducties door het land. Maar ook in de film, waarbij ik grote commerciële producties voor bedrijven als VodafoneZiggo ontwikkelde en produceerde tot en met mijn eigen korte film die in het Eye Film museum haar première had. Ik hou van het podium en ken de wetten van Storytelling & Performance als ervaringsdeskundige door en door. Het podium is de unieke plek waar jij als vrouwelijke spreker jouw zichtbaarheid en jouw ware verhalen laat horen om daarmee een onvergetelijke indruk achter te laten. Storytelling & Performance. Punt. Dat is mijn mantra. Jouw mantra. 

 

Ik ben een positieve empoweraar, ik sta voor sprankelende spiritualiteit en schuw de diepte niet om van daaruit jouw goud en learnings uit jouw verhalen in een Keynote naar jouw publiek te brengen. Naast een ontzettende passie voor Storytelling en dat dit een rode draad in mijn leven is geweest, ben ik groots dromer en omschrijven anderen mij vaak als een enthousiaste en bevlogen persoonlijkheid. Kernwoorden in de manier waarop ik werk zijn: STORYTELLING & PLEZIER, VERBINDEN & AUTHENTICITEIT en SPIRITUALITEIT & CREATIVITEIT.

Ik geloof dat jij als vrouw veel meer jouw stem mag laten horen en jouw unieke verhaal met de wereld mag delen. Daar zit jouw goud, jouw unieke gave en Purpose. Wie ben jij? Wat is jouw eigenheid? Waar sta je voor? Om jezelf te profileren als vrouwelijke ondernemer of als vrouwelijke professional is het belangrijk dat jij jouw unieke stemgeluid laat horen. Daarmee laat je jouw unieke talent aan de wereld zien.

Ik heb in al die jaren dat ik professionals heb getraind gezien dat er zoveel mooie deskundige vrouwelijke experts zijn met zoveel kennis en expertise, maar die vaak in de valkuil vallen van dat ze niet zichtbaar durven zijn en nog meer opleidingen gaan volgen. Laat jouw unieke talent zien! En als je dan in alles voelt: “Yes, ik ben er klaar voor!” Dan leer ik je dat je niet alleen jouw expertise moet declameren maar jouw publiek mag verleiden met jouw juicy verhalen. Ik leer jou het goud in jouw verhalen ontdekken. De parels uit jouw verhalen en het dan zo brengt bij jouw publiek dat je een onvergetelijke indruk achterlaat. Ik herhaal: Storytelling & Performance. Punt! Ik heb gesproken. 

Valentine
Valentine

In 2015 was er een keerpunt in mijn leven….

 

Na 10 jaar lang op de bühne te hebben gestaan, als succesvolle Actrice & Theatermaker voelde ik deze jas me te klein was geworden…

 

“Stap uit jouw hoofd, uit de gevangenis van de mind.

Ik ben ook bang om uit dit hoofd te springen.

Maar spring met mij dan vieren we samen feest!”

Ik sta vanaf het podium de mensen in een bomvolle club toe te rappen om voorbij hun eigen beperkte gedachtes te leven. Maar vooral hun volle potentieel te leven. Dit is mijn onewoman theatershow ‘Get Connected’ een kleinkunst voorstelling waarbij ik theater en uitgaan combineer in clubs en op theaterfestivals. En stond ik ook te performen met mijn show gedurende het 10-jarig jubileum van de bekende club The Sugar Factory in A’dam.

 

Gedurende deze voorstelling manoeuvreer ik het publiek in rijen om connectie met elkaar te maken. Ik zet ze in rijen tegenover elkaar. Ik vraag ze elkaar in de ogen aan te kijken. Ze voelen de verbinding. De demonen van mijn geest portretteer ik middels uitvergrote videokunst beelden van mezelf naast mijn hoofd. De perfectionist, de pleaser en de criticus. De voorstelling eindigt in een feest. Het publiek gaat los. Uit de ban. Het dak gaat eraf. Een feest om het leven te vieren.

 

Dit was het hoogtepunt uit mijn carrière als Theatermaker en Actrice met een subsidie van 30.000 euro onder mijn armen rond reizend door het land.

Dat was fantastisch. Skyhigh voelde ik me.

 

Maar er was ook een andere kant. Leuren voor je publiek, keihard Parade maken.

Je eigen decor moeten regelen. Je mega grote decor moeten meeslepen naar een ander gerenomeerd theaterfestival waar het geheel vervolgens niet past. Om vervolgens na lang leuren bij het publiek om naar jouw voorstelling te komen, voor 10 koppen publiek te spelen.

Inclusief je moeder. Die het hardst klapt aan het einde van jouw voorstelling…

Deze jas was te klein geworden. Ik wilde niet alleen maar de entertainer zijn. Het was voor mij verwarrend destijds, want ik was toch voor mijn droom gegaan om Actrice & Theatermaker te worden? Ik had mijn potentiële carrière als Psycholoog en Communicatie expert ervoor opgegeven. DIT moet het toch zijn?

 

Ik ging verder op ontdekkingstocht en ik heb mezelf met diverse persoonlijke ontwikkelingstrajecten binnenste buiten gekeerd.

 

Totdat ik ontdekte: “Ik ben een Storyteller”.

 

Ik vind het ontzettend leuk om andere mensen te leren hoe ze een verhaal moeten vertellen. Ik werd Pitch-en Storyteltrainer en heb daarin diverse doelgroepen van Young Professionals tot de CEO’s van diverse corporate organisaties getraind. Na meer dan 5000 professionals te hebben getraind ontdekte ik dat mijn grootste passie ligt bij het empoweren van vrouwen in het ontdekken van hun verhalen.

 

Daar was de afslag naar Public Speaking Coach. Mijn pad. Mijn weg. Mijn purpose.

 

Het is een zoektocht geweest, maar ik kan je vertellen één van de beste keuzes uit mijn leven. Jou helpen met het ontdekken van jouw authentieke verhalen, jouw leren hoe jij jouw unieke levensverhalen ontwerpt in een talk in combinatie met jouw expertise vind ik prachtig werk. Als jij gaat spreken ga jij jouw impact vergroten. Op die manier komen de droomklanten moeiteloos naar jou toe. Omdat jij in jouw eigenheid gaat staan. Ga staan voor wie jij bent. Jouw unieke expertise maar in een Storytelling jas. Jezelf authentiek durven te delen, met jouw transformaties en jouw lesson learned. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, prachtige vrouw dat je bent!

 

Spreken met impact, recht vanuit het hart spreken!

 

Enthousiaste groet,

 

Valentine