fbpx
 

VAN SPREKER NAAR STORYTELLER!

Hee! Wat leuk je hier te zien! 

 

 

Als vrouwelijke spreker weet je hoe belangrijk het is om van begin tot eind de aandacht van je publiek vast te houden. Je krijgt slechts één kans om een bepaalde indruk achter te laten en spreken is dé manier om jouw zichtbaarheid als expert te vergroten.

 

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw publiek geboeid blijft? Het antwoord is Storytelling. Door Storytelling in te zetten, kun je jouw publiek binden en blijven boeien. Geen droge opsomming van feiten, kennis, resultaten en expertise, maar een opbouwend verhaal waar jouw publiek van A tot Z naar luistert en aan je lippen blijft hangen.

 

Gelukkig kun je bij mij terecht voor handige Storytelling-tips die je direct kunt toepassen in jouw keynote. Samen gaan we aan de slag om jouw verhaal tot leven te brengen en daarnaast zorg ik ervoor dat de performance van jouw talk zo goed staat dat je jouw publiek voor je blijft winnen.

 

In drie één-op-één sessies van drie uur help ik je om de onderliggende verhalen in jouw talk te ontdekken en praktische Storytelling-tips te geven die je meteen kunt toepassen. Alles met als doel dat jouw keynote impact heeft en echt bij je publiek landt!

 

Ben je klaar om van Spreker naar Storyteller te gaan?

 

Lees dan gerust verder en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

‘Zet Storytelling in voor jouw talk zodat jouw publiek geboeid blijft!

Hoe zorg ik ervoor dat mijn publiek van A tot Z geboeid blijft gedurende mijn talk?

 

Hoe start ik met een verassende opening van mijn talk zodat ik meteen de aandacht van mijn publiek weet te trekken?

 

Grand finale: hoe sluit ik mijn talk zo af dat het publiek met een ‘wauw effect en gevoel’ achterblijft?

 

Hoe zet ik mijn call to action van mijn talk zo in zodat ik dit meteen terug zie in de salesomzet van mijn producten en diensten?

 

Eerlijk is eerlijk: de dag voordat ik op een event moet spreken structureer ik de presentatie van mijn talk en prop ik alle info bij elkaar.

 

De dag dat ik spreek op een event ben ik vooral aan het zenden en deel ik vooral veel over mijn expertise en resultaten…. onderliggende verhaal ho maar!

 

Verhaal? Storytelling? Wat voor onderliggend verhaal ligt er dan in hemelsnaam ten grondslag aan mijn talk?

 

Hoe bouw ik dat verhaal dan op?

 

Performance kant van jouw talk? Bedoel je mijn non-verbale communicatie? Daar weet ik wel iets vanaf, namelijk dat ik niet teveel met mijn handen moet praten en dat ik mijn stem laag moet inzetten zodat ik een geloofwaardige indruk achterlaat….

 

Daar gaat het absoluut niet over bij de Performance kant van jouw talk in ‘Storytel your talk’- dit zijn flauwe oppervlakkige non-verbale communicatie spreektips; we gaan jouw talk met scene’s tot leven brengen in de ruimte. Jij gaat jouw publiek entertainen, raken en boeien.

Als ervaren coach en trainer voor vrouwelijke sprekers, hoor ik vaak dat ze vooral vertellen wat ze hebben gedaan en wat hun expertise is. Dit is echter niet genoeg om het publiek van begin tot eind te boeien. Om jouw publiek te raken en te inspireren vanuit het hart is het cruciaal om Storytelling toe te passen, de juiste opbouw te gebruiken en een persoonlijke touch toe te voegen aan jouw talk.

 

Natuurlijk ben jij al overtuigd van jouw expertise in jouw vakgebied. Maar feiten zijn saai en raken het publiek niet op emotioneel niveau. Emotie en beleving zijn essentieel voor succesvolle presentaties. Ik kan je daarbij helpen door je te begeleiden bij het vinden van het onderliggende verhaal van jouw keynote en door simpele Storytelling tips toe te passen.

 

Naast Storytelling leer ik je ook de kracht van beleving en performance op het podium. Met mijn 15 jaar ervaring als actrice, theatermaker, dagvoorzitter en presentatrice help ik jou om jouw keynote tot leven te brengen en jouw publiek van begin tot eind te boeien.

Het eindresultaat van mijn traject is:

 

Dat jij als professional of ondernemer een mega impact maakt in het spreken. Jouw publiek is AAN gezet.

 

Hierdoor word je MEGA zichtbaar in jouw expert status en het spreken werkt als lead generator.

 

Dit zie je als ondernemer terug in de sales omzet die jij genegeerd in jouw producten en diensten. Niet enkel alleen door de feiten, maar door jouw reis. Teveel feiten en alleen expertise is saai.  Emotie en Storytelling zijn hot!

 

Speak up, stand up & Rise up!

HOE ZOU HET ZIJN ALS…..

Jij weet wat het onderliggende verhaal van jouw talk is.

 

Dat jij door het integreren van simpele Storytelling tips ervoor zorgt dat je jouw publiek weet te binden en boeien!

 

Dat jij een onvergetelijke opening van jouw talk hebt zodat jij een onuitwisbare indruk achterlaat!

 

Dat je geniet van de magie van Storytelling en hoe je dit in jouw talk weet op te bouwen!

 

Dat jij na afloop van jouw talk een ‘wauw gevoel en effect’ creëert bij jouw publiek en doelgroep in de zaal.

 

Dat jij jouw publiek zo hebt weten mee te nemen in jouw talk zodat jouw call to action als vanzelfsprekend tot meer sales omzet van jouw diensten en producten leidt.

 

Dat je de magie van Storytelling en beleving op het podium belichaamt en jouw talk als een fascinerende film aan ons weet te vertellen.

 

Kortom: je bent getransformeerd van Spreker naar Storyteller!

1-Maand-individuele-begeleiding

1). SPEAKERS CALL

Gedurende de intake duik ik met jou in de uitdagingen die jij als spreker ervaart waneer jij voor jouw doelgroep staat te spreken. Verder tast ik met jou af of jij de kernboodschap van jouw talk helder hebt. Zodat ik helder heb of jij de rode draad van jouw talk kent.

2

2). STORYTELLING

In de eerste één op één sessie doe jij jouw huidige talk voor mij in één keer in zijn geheel. We ontdekken de story arc van jouw keynote. Ik leer je jouw talk volgens de ‘Reis van de heldin’ uit te schrijven en geef je aan het einde van deze sessie Storytelling tips mee hoe je jouw talk interessanter vertelt voor jouw publiek. Deze Storytelling tips ga jij uitschrijven in jouw werkboek en vertel je aan mij in de 2e 1 op 1 coaching sessie.

2.Dagtraining-Theater

3). VERRASSENDE OPENING & PASSEND SLOT 

In de 2e één op één sessie ga jij de storytelling tips toepassen in jouw talk doordat jij een gedeelte van jouw talk aan mij gaat geven. Vervolgens geef ik je tips voor een goede opening van jouw talk. Deze pas je meteen toe, door dit uit te schrijven in jouw werkboek. Vervolgens werken we toe naar een passende afsluiting voor jouw talk wat een ‘wauw effect en gevoel’ creëert inclusief een call to action wat staat als een huis. Dit schrijf je vervolgens uit. De introductie en afsluiting oefen je voor mij zodat dit helemaal in jouw systeem komt te zitten. Als huiswerk voor de laatste coaching sessie schrijf je jouw volledige nieuwe talk uit en ga jij jouw talk voor mij geven.

2.Dagtraining-Theater

4). PERFORMANCE TALK

In de 3e één op één sessie ga jij jouw volledig uitgewerkte talk aan mij vertellen! In deze sessie zoom ik met jou in op de ‘performance kant’ van jouw talk. Hoe zet jij jouw talk in de ruimte neer, waar kies je in jouw talk voor de afwisseling in het perspectief van Storyteller naar ‘in het verhaal duiken’? Hoe werk je de verschillende scene’s van jouw talk in de ruimte visueel uit zodat het voor mij gaat leven net als in een film? Uiteraard coach ik jou ook op stemgebruik, non-verbale communicatie, ritme van jouw verhaal, maar ook stagepresence. Het resultaat van deze coaching sessie is dat jij mijn Storytelling tips eigen hebt gemaakt en door de performance coaching jouw talk visueel in de ruimte hebt gezet.

"Valentine zorgt er in 3 sessies voor dat je een super boeiende talk hebt. Mocht je ooit willen investeren in een dijk van een talk die je vaker kan geven dan is Valentine echt DE tip!!
Echt de investering waard!"

Rachel-De Huismuts

Valentineberning
2023-04-12T19:54:07+00:00

Rachel-De Huismuts

"Valentine zorgt er in 3 sessies voor dat je een super boeiende talk hebt. Mocht je ooit willen investeren in een dijk van een talk die je vaker kan geven dan is Valentine echt DE tip!! Echt de investering waard!"
"Ondanks dat ik al jaren lezingen geef over hormonen, wilde ik ongemerkt veel te veel delen in een korte tijd. Dat kwam mijn verhaal niet ten goede. Valentine heeft me juist geleerd dat Less more is.
Valentine heeft mijn lezingen weer structuur en rust gegeven met een persoonlijke touch en verhaal. Dankjewel lieve Valentine, fijn met je gewerkt!"

Vivian Reijs- Hormoon Expert-CEO Viv Healthy

Valentineberning
2023-04-12T19:55:46+00:00

Vivian Reijs- Hormoon Expert-CEO Viv Healthy

"Ondanks dat ik al jaren lezingen geef over hormonen, wilde ik ongemerkt veel te veel delen in een korte tijd. Dat kwam mijn verhaal niet ten goede. Valentine heeft me juist geleerd dat Less more is. Valentine heeft mijn lezingen weer structuur en rust gegeven met een persoonlijke touch en verhaal. Dankjewel lieve Valentine, fijn met je gewerkt!"
"Valentine is veel meer dan een Spreekcoach, ze is een Storytel expert en weet precies waar de parels in jouw verhalen liggen. Ze helpt je met het ontwerpen van een talk waar je direct indruk mee maakt op jouw publiek. Helemaal aangepast aan wie jij bent en met jouw unieke kleur!"

Muk van Lil- Interieurfotografe en vrijgevochten ondernemer

Valentineberning
2023-04-12T19:58:10+00:00

Muk van Lil- Interieurfotografe en vrijgevochten ondernemer

"Valentine is veel meer dan een Spreekcoach, ze is een Storytel expert en weet precies waar de parels in jouw verhalen liggen. Ze helpt je met het ontwerpen van een talk waar je direct indruk mee maakt op jouw publiek. Helemaal aangepast aan wie jij bent en met jouw unieke kleur!"
"Valentine haar unieke talent is dat ze mij heeft laten zien dat ik in mijn kracht sta als ik over mijn passie mag vertellen. Vanuit haar acteerervaring heeft ze mij ook geleerd hoe je als Spreker 'in je verhaal stapt'. Dit is echt waardevol voor me geweest!"

Anki Willemsen- De Lazyfitgirl methode

Valentineberning
2023-04-12T19:57:04+00:00

Anki Willemsen- De Lazyfitgirl methode

"Valentine haar unieke talent is dat ze mij heeft laten zien dat ik in mijn kracht sta als ik over mijn passie mag vertellen. Vanuit haar acteerervaring heeft ze mij ook geleerd hoe je als Spreker 'in je verhaal stapt'. Dit is echt waardevol voor me geweest!"
"Door Valentine haar masterclass is het kind in mij opnieuw ontwaakt! Met een open hart vol positieve energie liep ik aan het einde van de avond de deur uit. Een absolute aanrader wanneer je je creativiteit wilt ontwikkelen en op een speelse manier je eigen grenzen wilt verkennen in het spreken!"

Lenneke-Deelnemer Masterclass Bewustzijnschool

Valentineberning
2020-04-28T17:45:45+00:00

Lenneke-Deelnemer Masterclass Bewustzijnschool

"Door Valentine haar masterclass is het kind in mij opnieuw ontwaakt! Met een open hart vol positieve energie liep ik aan het einde van de avond de deur uit. Een absolute aanrader wanneer je je creativiteit wilt ontwikkelen en op een speelse manier je eigen grenzen wilt verkennen in het spreken!"
“Valentine weet met haar aanstekelijke enthousiasme iedereen uit hun comfort zone te trekken om verder te groeien. Als je meer wilt leren over het zichtbaar zijn in spreken en je eigen purpose zichtbaar wilt krijgen dan kan Valentine je zeker helpen met haar praktische tools."

Sanny Verhoeven van Sanny zoekt Geluk.

Valentineberning
2020-04-28T16:10:05+00:00

Sanny Verhoeven van Sanny zoekt Geluk.

“Valentine weet met haar aanstekelijke enthousiasme iedereen uit hun comfort zone te trekken om verder te groeien. Als je meer wilt leren over het zichtbaar zijn in spreken en je eigen purpose zichtbaar wilt krijgen dan kan Valentine je zeker helpen met haar praktische tools."
"Valentine weet altijd een eigen en authentieke draai te geven aan de opzet van trainingen. Ik ervaar haar als een trainer die op een prikkelende en speelse manier de deelnemers uit hun comfortzone weet te trekken en de deelnemers de juiste aandacht weet te geven zodat ze op hun eigen manier het beoogde leereffect kunnen behalen. Valentine is een prettig persoon om mee samen te werken!"

Helena Blum- Eigenaar Allhappy Companies & Allhappy Schools

Valentineberning
2020-04-28T17:42:58+00:00

Helena Blum- Eigenaar Allhappy Companies & Allhappy Schools

"Valentine weet altijd een eigen en authentieke draai te geven aan de opzet van trainingen. Ik ervaar haar als een trainer die op een prikkelende en speelse manier de deelnemers uit hun comfortzone weet te trekken en de deelnemers de juiste aandacht weet te geven zodat ze op hun eigen manier het beoogde leereffect kunnen behalen. Valentine is een prettig persoon om mee samen te werken!"
0
0
Valentineberning

WAT JIJ ONTVANGT BIJ ‘SPREKER NAAR STORYTELLER’