fbpx

Acteren

 

Spelen is altijd een groot onderdeel van mijn leven geweest. Ik ben een echt theaterdier. Het podium, maar ook de film en tv industrie is een wereld die ik goed ken en waar ik me als een vis in het water voel. Spelen, mensen ontroeren en aan het lachen maken is iets waar ik altijd veel plezier in heb. Na het afronden van mijn twee wetenschappelijke studies Communicatiewetenschappen en Psychologie heb ik het roer omgegooid om naar de Toneelschool te gaan. Ik heb mijn hart gevolgd en ben ik vol voor een carrière als actrice en theatermaker gegaan. Van hieruit heb ik in diverse theaterproducties gespeeld van het A’damse Bostheater, het Syndicaat en Dogtroep. Ik heb uitéénlopende rollen mogen spelen totdat het ging kriebelen om zelf theaterproducties op te zetten.

 

 

 

Niks is mij te gek geweest in het theatermaken en ik heb daarin verschillende facetten van dit vakgebied onderzocht! Mijn inspiratie haalde ik vooral uit het maken van theatervoorstellingen op bijzondere locaties, denk aan voorstellingen in een buitenzwembad, in oude hofjes of in een nachtclub. Ik heb meerdere keren producties gespeeld op o.a. de Parade, het Amsterdam Fringe Festival en het Wilhelmina Huiskamerfestival.

 

Van intiem theater waarbij ik uit een piepklein deurtje van de 17e eeuwse keuken van het Bijbels museum tevoorschijn kroop tot en met grotesk absurdistisch theater waarbij ik als circusartieste van een duikplank sprong.
Multidisciplinair werken heeft ook altijd mijn aandacht getrokken.

 

Who the f*ck is Alice wat in 2014 in première ging op de Parade is hiervan een mooi voorbeeld geweest. Een modern Alice sprookje van een burn-out vrouw die de ballen hoog probeert te houden. In deze voorstelling heb ik de grensgebieden tussen theater, videokunst en live muziek onderzocht. Op dat spoor ben ik destijds doorgegaan en heb ik een one woman show gemaakt, ‘Get Connected’ wat in 2015 in de club de Sugar Factory in première is gegaan waarbij ik theater en uitgaan combineerde. In deze voorstelling nam ik je mee in haar eigen absurde onbekende wereld, een wereld waarin het onmogelijke mogelijk is. De voorstelling eindigde in een groot feest!

 

Naast op de planken staan, ben ik ook diverse malen op het witte doek verschenen. Een greep uit een aantal korte films waarin ik heb gespeeld (Femke’s film (o.a. met Jaap Spijkers en Lies Vischedijk), Frankenstein’s Army & The Windmill Masacre. Bij de laatste film verscheen ik op de voorpagina van de LA Times. Verder heb ik gastrollen vertolkt in een aantal tv series zoals ‘Verborgen Gebreken’ op Net 5 en het vroegere ‘Onderweg Naar Morgen’ bij BNN. Daarnaast zie je mij ook regelmatig voorbijkomen in diverse tv commercials voor Centraal Beheer, BOB, Almhof en UPC. In 2016 heb ik een korte film gemaakt ‘The 5th Dimension’ die in 2017 haar première had op het Imagine Film Festival in het Eye Film museum. Op dit moment schrijf ik aan het scenario van de speelfilm ‘The 5th Dimension’. 

Theater

Film & TV