fbpx

Acteren

 

Spelen is altijd een groot onderdeel van Valentine haar leven geweest. Valentine is een echt theaterdier. Het podium, maar ook de film en tv industrie is een wereld die zij goed kent en waar zij zich als een vis in het water voelt. Spelen, mensen ontroeren en aan het lachen maken is iets waar ze altijd veel plezier in heeft. Na het afronden van haar twee wetenschappelijke studies Communicatiewetenschappen en Psychologie heeft ze het roer omgegooid om naar de Toneelschool te gaan. Ze heeft haar hart gevolgd en is vol voor een carrière als actrice en theatermaker gegaan. Van hieruit heeft ze in diverse theaterproducties gespeeld van het A’damse Bostheater, het Syndicaat en Dogtroep. Ze heeft uitéénlopende rollen mogen spelen totdat het ging kriebelen om zelf theaterproducties op te zetten.

 

 

 

Niks is Valentine te gek geweest in het theatermaken en ze heeft daarin verschillende facetten van dit vakgebied onderzocht! Haar inspiratie haalde ze vooral uit het maken van theatervoorstellingen op bijzondere locaties, denk aan voorstellingen in een buitenzwembad, in oude hofjes of in een nachtclub. Ze heeft meerdere keren met haar producties gespeeld op o.a. de Parade, het Amsterdam Fringe Festival en het Wilhelmina Huiskamerfestival.

 

Van intiem theater waarbij Valentine uit een piepklein deurtje van de 17e eeuwse keuken van het Bijbels museum tevoorschijn kroop tot en met grotesk absurdistisch theater waarbij zij als circusartieste van een duikplank sprong.
Multidisciplinair werken heeft ook altijd haar aandacht getrokken.

 

Who the f*ck is Alice wat in 2014 in première ging op de Parade is hiervan een mooi voorbeeld geweest. Een modern Alice sprookje van een burn-out vrouw die de ballen hoog probeert te houden. In deze voorstelling heeft ze de grensgebieden tussen theater, videokunst en live muziek onderzocht. Op dat spoor is ze destijds doorgegaan en heeft ze een one woman show gemaakt, ‘Get Connected’ wat in 2015 in de club de Sugar Factory in première is gegaan waarbij ze theater en uitgaan combineerde. In deze voorstelling nam Valentine je mee in haar eigen absurde onbekende wereld, een wereld waarin het onmogelijke mogelijk is. De voorstelling eindigde in een groot feest!

 

Naast op de planken staan, is Valentine ook diverse malen op het witte doek verschenen. Een greep uit een aantal korte films waarin ze heeft gespeeld (Femke’s film (o.a. met Jaap Spijkers en Lies Vischedijk), Frankenstein’s Army & The Windmill Masacre. Bij de laatste film verscheen ze op de voorpagina van de LA Times. Verder heeft ze gastrollen vertolkt in een aantal tv series zoals ‘Verborgen Gebreken’ op Net 5 en het vroegere ‘Onderweg Naar Morgen’ bij BNN. Daarnaast zie je haar ook regelmatig voorbijkomen in diverse tv commercials voor Centraal Beheer, BOB, Almhof en UPC.

Theater

Film & TV