fbpx
 

Valentine speelt

Actrice

Valentine heeft naast ervaring in film –en tv, veel routs in het theater.
Ze is altijd een echt theaterdier geweest. Ze begon haar carrière als actrice en speelde bij diverse theatergezelschappen zoals Dogtroep, Het A’damse Bostheater, Het Syndicaat en Theatergroep Siberia. Daarna heeft ze zich verder als theatermaker ontwikkeld en heeft ze diverse theatervoorstellingen geproduceerd. Haar inspiratie haalde ze altijd uit het maken van theatervoorstellingen op bijzondere locaties, zoals een buitenzwembad, oude hofjes of een club. Ze heeft diverse locatietheatervoorstellingen gemaakt o.a. op het Wilhelmina Huiskamerfestival, op het Amsterdam Fringe Festival & op de Parade. Niks is Valentine te gek geweest in het theatermaken en ze heeft daarin verschillende facetten van dit vakgebied onderzocht! Van intiem theater waarbij Valentine uit een piepklein deurtje van de 17e eeuwse keuken van het Bijbels museum tevoorschijn kroop tot en met grotesk absurdistisch theater waarbij zij als circusartieste van een duikplank sprong.

Multidisciplinair werken heeft ook altijd haar aandacht getrokken.
Who the f*ck is Alice wat in 2014 op de Parade Amsterdam in première ging is hiervan een mooi voorbeeld geweest. Een modern Alice sprookje van een burn-out vrouw die de ballen hoog probeert te houden. In deze voorstelling heeft ze de grensgebieden tussen theater, videokunst en live muziek onderzocht. Op dat spoor is ze destijds doorgegaan en heeft ze een one woman show gemaakt, ‘Get Connected’ wat in 2015 in de club de Sugar Factory in première is gegaan waarbij ze theater en uitgaan combineerde. In deze voorstelling nam Valentine je mee in haar eigen absurde onbekende wereld, een wereld waarin het onmogelijke mogelijk is. De voorstelling eindigde in een groot feest!

Naast op de planken staan, is Valentine ook diverse malen op het witte doek verschenen. Ze heeft in een aantal korte films gespeeld (o.a. Frankenstein’s Army en Femke’s film) en gastrollen vertolkt in een aantal tv series zoals ‘Verborgen Gebreken’ op Net 5 en het vroegere ‘Onderweg Naar Morgen’ bij BNN. Daarnaast zie je haar ook regelmatig voorbijkomen in diverse tv commercials voor Centraal Beheer, BOB, Almhof en UPC.